Vineri, Cancan.ro vă arată un nou test de inteligență. De data aceasta, trebuie să priviți cu atenție următoarea serie: 2,3,4,1,3,4. Seria trebuie să fie continuată cu încă o cifră. Care să fie, oare? Răspunsul corect se află mai jos, în articol.
Se oferă următoarea serie: 2,3,4,1,3,4. Seria trebuie să fie completată cu încă o cifră, însă care să fie, oare? Este un nou test de inteligență pe care vi-l pune la dispoziție Cancan.ro. Însă, înainte de a trece la explicațiile pentru aflarea următoarei cifre, în condițiile în care nu ați reușit să îl descoperiți, vă oferim câteva informații legate de testele IQ.
Testele de inteligență au fost perfecționate de Alfred Binet și se regăsesc, de obicei, în câmpul psihologic. Testele IQ sunt utilizate pentru descoperirea gradului de inteligență pe care o persoană îl are. Însă, de reținut faptul că astfel de teste nu sunt concludente. În cele ce urmează, veți regăsi rezolvarea acestui test IQ.
Vezi și TEST DE PERSPICACITATE | CÂTE DIFERENȚE EXISTĂ ÎNTRE ACESTE DOUĂ POZE?
Dacă nu ați reușit să aflați răspunsul corect, atunci noi vă sărim în ajutor. Aparent, nu există nicio legătură între cei 6 termeni ai seriei din imagine. Persoanele cu un IQ superior pot observa, însă, faptul că fiecare cifră reprezintă, de fapt, numărul consoanelor din zilele săptămânii:
luni – 2 consoane
marti – 3 consoane
miercuri – 4 consoane
joi – 1 consoane
vineri – 3 consoane
sambata – 4 consoane
Drept urmare, ultimul termen din serie va fi numărul consoanelor din „duminică”, adică 4.
Vezi și TEST IQ | GĂSEȘTE TOATE CELE 5 GREȘELI DIN ACEASTĂ IMAGINE! GENIILE O FAC ÎN 15 SECUNDE
De altfel, există 3 grupe ale valorilor IQ – sub medie, peste medie și mediu. În principiu, coeficientul mediu al unei persoane atinge valoarea de 100 de puncte. Cel mai mare coeficient de inteligență a atins 240 de puncte. Cel puțin, până în prezent. Pentru a crește gradul de inteligență în cazul copiilor, de exemplu, experții din domeniu oferă câteva recomandări. Printre aceste recomandări se numără puzzle-urile, jocul sudoku, rebusul sau jocul de cărți. Astfel de activități nu doar că solicită memoria, ci și logica jucătorului. De asemenea, mai există și altfel de activități care pot solicita memoria și atenția vizuală. De exemplu, cele care implică un labirinit. Acestea funcționează după un raționament vizual-spațial.
Citește și TEST DE INTELIGENȚĂ PENTRU GENII | MUTAȚI 2 BEȚE DE CHIBRIT PENTRU A CORECTA 3×1=7